Saturday, 21 July 2012

ၾကက္ဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း

ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း
ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးခ်က္ထားပါတယ္ မာမာရဲ႔ကေလးေတြအၾကိဳက္ပါ ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးခ်က္ၿပီး ငပိရည္ေလးက်ဳိ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ နယ္ဖတ္ေပးရင္ ကေလးေတြ အရမ္းၾကိဳက္ၾကပါတယ္ ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ ၿမန္မာ႔ရုိးရာဟင္းတစ္မယ္ဆိုလဲ မမွားဘူးေပါ႔ေနာ္ ေၿပာေတာ႔သာၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းဆိုေပမဲ႔ အလုပ္နဲနဲရွဳပ္သလိုပါဘဲ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ႔ မာမာ႔ကေလးေတြက ၾကက္ဥကတံုးေၿပာင္ခ်က္ရင္ သိပ္မၾကိဳက္ၾကလို႔ပါ  ၾကက္ဥၿပဳပ္ၿပီးရင္ အခြံခြာ အခြံခြာၿပီးရင္ ၿပန္ေၾကာ္ေပးရပါတယ္ အာလူးကိုလဲအေပၚရံတင္းေအာင္ နဲနဲေလာက္ေတာ႔ေၾကာ္ေပးရပါတယ္ ေနာက္ၿပီး ၾကက္ဥကိုေဖာက္ၿပီးေၾကာ္တာကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္းၿပန္ခ်က္ရင္လဲ သူတို႔ၾကိဳက္ၾကပါတယ္ အဲဒါေၾကာင္႔ ကဒိကထနဲနဲမ်ားေပမဲ႔ သူတို႔အၾကိဳက္ေလးလုပ္ၿပီး ဒီေန႔ခ်က္ေပးထားပါတယ္ တစ္ခုေတာ႔ေၿပာခ်င္တယ္ေနာ္ ၾကက္ဥဘဲဥကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္တဲ႔အခါ ငံၿပာရည္ကို တစ္ၿခားဟင္းေတြလို ထဲ႔ခ်င္တဲ႔အခ်ိန္ထဲ႔လို႔မရပါဘူး ၾကက္ဥဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းရဲ႔ အဓိကအရသာက ငံၿပာရည္အနံ႔ကိုလို႔ပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔ ၾကက္ဥဘဲဥကို ဆီသတ္တဲ႔အခ်ိန္မွာ ငံၿပာရည္ကို သတိထားၿပီးထဲ႔မွ  ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရဲ႔အရသာက ပီပီၿပင္ၿပင္ရမွာပါ။ ဒါကမာမာ႔အေမခ်က္တဲ႔နည္းေလးပါ
ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္ေနာ္
  •  ၾကက္ဥ - ဆယ္႔တစ္လံုး
  • အာလူး - သံုးလံုး
  • ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - 1 teaspoon
  • မက်ီးႏွစ္ - 1 tablespoon
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္ ႔- 1 teaspoon
  • ဆီ - 5 tablespoons
  • ငံၿပာရည္ - 2 tablespoons
  • ဆား - 1 teaspoon
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ႏွစ္မႊာ (ငရုတ္သီးႏွင္႔ေထာင္းရန္)
  • ၾကက္သြန္နီ - တစ္ၿခမ္း (           ။                )
  • ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ရဲ႔တစ္ဝက္ (     ။           )
  • မဆလာ - ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါကထဲ႔ႏိူင္ပါတယ္။

ဟင္းခ်က္ဖို႔ျပင္ပါတယ္

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူမွာငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ေထာင္း
ကိုေမႊးလာတဲ႔ထိဆီသတ္ေပးၿပီး ၾကက္ဥကိုထဲ႔ဆီသတ္ပါ
 ၾကက္ဥထဲ႔ေမႊၿပီးတာနဲ႔ငံၿပာရည္ကိုထဲ႔ေမႊၿပီးဆီသတ္ေပးပါ

ငံၿပာရည္ ငရုတ္သီးဆီသတ္တို႔ကိုေမႊးၿပီးသင္းလာတဲ႔ထိအထက္ေအာက္ေမႊပါ

အာလူးကိုထဲ႔ၿပီးေမႊကာေရထဲ႔ၿပီးအာလူးအေနေတာ္ႏူးေလာက္တဲ႔ထိတည္ပါ

အာလူးအေနေတာ္ႏူးေလာက္မွမက်ီးမွည္႔အႏွစ္ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ကိုထဲ႔ေမႊပါ
ဆီက်န္ေရက်န္အခ်ိန္မွာအေပါ႔အငံၿမည္းၿပီးမီးပိတ္ႏူိင္ပါၿပီ
အလံုးလိုက္ေလးၿပန္ေၾကာ္ၿပီးခ်က္ထားတာပါ
ၾကက္ဥကိုေဖာက္ၿပီးေၾကာ္ၿပီးမွၿပန္ခ်က္ထားတာပါ

10 comments:

  1. ၾကက္ဥ ဘဲဥကို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ႀကိဳက္တယ္ မာမာေရ။ ေအာက္ဆံုးက ၾကက္ဥကိုေဖာက္ေၾကာ္ၿပီးမွ ျပန္ခ်က္တာမ်ိဳး ခ်က္အံုးမယ္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင္႔ေရ ၾကက္ဥကိုေဖာက္ေၾကာ္ၿပီးၿပန္ခ်က္တာကမာမာ႔သားၾကီးအၾကိဳက္ေလ ကေလးေတြစားခ်င္ေအာင္ရွာၾကံခ်က္ေပးေနရတဲ႔မာမာ႔ဘဝေလးပါတီတင္႔ရယ္
      အခုနရုပ္ရွင္သရုပ္ေဆာင္ရဲတိုက္ ေအးၿမသူ ေၿပဇင္တို႔ရုိက္ထားတဲ႔လြမ္းစိမ္႔ကားေလးကိုၾကည္႔ရင္း မဆီမဆိုင္RITေက်ာင္းသူ
      တီတင္႔ကိုေၿပးသတိရမိေနပါေသးတယ္


      ေလးစားခင္မင္လ်ွက္
      မာမာ

      Delete
    2. တီတင့္ကို လွ်ပ္တစ္ျပက္ သတိရလိုက္တယ္ဆိုလို႔ ဝမ္းသာမိတယ္ မာမာေရ တစ္ခ်ိန္ေတာ့ ဆံုၾကတာေပါ့ေနာ္ း)

      Delete
    3. ဆံုႏိူင္ေအာင္ၾကိဳးစားပါ႔မယ္ေနာ္တီတင္႔ေရ



      ေလးစားခင္မင္လွ်က္
      မာမာ

      Delete
  2. Replies
    1. ေက်းဇူးပါေနာ္

      Delete
  3. ၾကက္ဥကိုေဖာက္ျပီးမွျပန္ခ်က္တာၾကိုက္တယ္ မမမာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. မမမာသားေလးလဲအရမ္းၾကိဳက္တယ္စု

      Delete
  4. ၾကက္ဥဟင္းေတာ့အစ္မလည္းၾကိဳက္တယ္..


    သင္းလြင္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ မ
      ၾကက္ဥဟင္းကငပိရည္ေလးနဲ႔ဆိုထမင္းမိန္တယ္ေနာ္

      Delete