Sunday 30 December 2012

သီးစုံ ပဲကုလားဟင်း


မာမာဒီေန႔ေတာ႔ ပိႏၷဲသီးေလးနဲ႔ ပဲတို႔ကို ခ်ၪ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္ထားပါတယ္ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားရေအာင္ ဟင္းရည္ေလးဆမ္းျပီး ငပိရည္ေလးနဲ႔ နယ္ဖတ္ျပီး စားရရင္ အသားဟင္းေတာင္ မလိုေလာက္ေအာင္ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ဟင္းေလးပါ။

အသီးအရြက္ကေတာ႔ ကိုယ္ႏွစ္သက္သေလာက္ ထဲ႔လို႔ရပါတယ္ မာမာကေတာ႔ မိသားစုေလးေယာက္ ညမနက္စာအတြက္ ခ်က္တာမို႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ နဲနဲမ်ားမ်ားထဲ႔ထားပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ျပဳပ္ျပီးသား ကုလားပဲဇံ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
  • အတံုးေလးမွားလွီးထားေသာမံုလာဥနီ - တစ္ဥ
  • အေနေတာ္တံုးထားေသာအာလူးၾကီးၾကီး - တစ္လံုး
  • လွီးျဖတ္ထားေသာမုန္႕ညွင္းရြက္ - သံုးရြက္
  • အခြံျခစ္အေၾကာသင္ကာ လွီးထားေသာဒန္႔ဒလြန္သီး - သံုးေတာင္႔
  • အခြံခြာျပီး ျပဳပ္ထားေသာပိႏၷဲသီး - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • မက်ည္သီးအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္၏တစ္ဝက္
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  • မဆလာ - လက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - အနည္းငယ္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ပဲကုလားဟင္းခ်က္ရန္ လုိအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား


အရင္ဆံုး အေမႊးနံ႕သာမ်ား ေရာေထာင္းထားေသာ 
ငရုတ္သီးေထာင္းကို ေမႊးလာတဲ႔ထိ
ဆီသတ္ေပးျပီးမွ အသီးအရြက္မ်ားႏွင္႔ ငံျပာရည္
ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းထဲ႔ကာ
ႏြမ္းလာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ ေနာက္ဆံုးမွ 
ျပဳပ္ထားေသာ ပဲကိုထဲ႔ေပးပါ



ပဲထဲ႔ျပီးေရလိုသေလာက္ထဲ႔ကာ ဆား ငံျပာရည္ႏွင္႔ 
ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ထဲ႔၍ေရဆူေအာင္တည္ေပးျပီးမွ 
မက်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ထဲ႔၍ အသီးအရြက္မ်ားႏူးတဲ႔ထိ
တည္ေပးပါ ျပီးမွ မဆလာႏွင္႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္
ထဲ႔ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္း၍လိုသလို ျပင္ေပးပါ



အရသာအလြန္႐ွိတဲ့ ပိႏၷဲသီး ပဲခ်ဥ္ရည္ဟင္း 
အရည္ေသာက္ဆမ္း ရပါျပီ

6 comments:

  1. ပိႏၷဲသီးနဲ႔ တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး အစ္မေရ...
    ပိႏၷဲသီးကို ကို မစားဖူးတာ.. ေကာင္းတယ္လုိ႔ေတာ႔ ေျပာၾကတယ္..
    အစ္မခ်က္ထားတာ စားခ်င္စရာႀကီး.. စားခ်င္လိုက္တာ အစ္မရယ္..
    (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္ ညီမေရ
      ခ်က္စားၾကည္႔ေနာ္

      Delete
  2. eit thal lar lote chin lite tar...sarr chin lo

    chaw

    ReplyDelete
    Replies
    1. လာလည္ပါလား ေခ်ာေရ
      မမမာ တစ္ကယ္ေကြ်းခ်င္ပါတယ္

      Delete
  3. ပိႏၷဲသီးျကိုက္တယ္ မမမာေရ

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားေနာ္ စု
      မမမာလဲၾကိဳက္တယ္

      Delete