Friday 15 August 2014

ဂဏန်းအသားဟင်း



ဂဏန္းသားေလးေတြကို မဆလာနိုင္နိုင္နဲ႕ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အျမဲတမ္းမဟုတ္ေပမဲ့ တခါတရံေတာ့ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ့ ဂဏန္းဆိုရင္ ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ႀကိဳက္ပါတယ္ အခ်ဳိေပါင္းလဲႀကိဳက္သလို အစပ္ခ်က္လဲႀကိဳက္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ စပ္စပ္ေလးခ်က္ထားတဲ့ ဂဏန္းဟင္းေလးအေၾကာင္းကို မ်ွေ၀ေပးပါမယ္။

ဟင္းခပ္အေမႊးအႀကိဳင္အေနနဲ႕ ခ်င္းနဲ႕မဆလာကိုဘဲ အဓိကထားျပီး သံုးထားပါတယ္ သိပ္အနံ႕ျပင္းတဲ႕ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြကို မႀကိဳက္တဲ့အတြက္ မာမာသံုးေလ့သံုးထ မ႐ွိပါဘူး ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြေၾကာင့္ စစ္ပြဲေတြျဖစ္ၾကမယ္ဆိုရင္ မာမာတို႕မိသားစု မပါေလာက္ဘူးေနာ္ :-D

ျပင္ဆင္ရေအာင္

  • ဂဏန္းအသား - 250g
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕. - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မက်ီးအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထဲ့ပါ
  • ေထာင္းထားေသာ အေမႊးနံ႕သာမ်ားႏွင့္င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ေမႊးလာတာနဲ႕ဂဏန္းသားကို ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထဲ့ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဂဏန္းအသားေလးေတြ အေရာင္ေျပာင္းျပီး ေမႊးလာတာနဲ႕ ေရမျမဳပ္တျမဳပ္ထဲ့ မက်ီးႏွစ္ထဲ့ျပီး ေရခမ္းေအာင္ခ်က္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အေပါ့အငံအရသာျမည္းျပီးပါက ခ်င္းမဆလာနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ခ်ဥ္ျဖဳံ႕ျဖဳံ႕ ခပ္စပ္စပ္ ဂဏန္းအသားဟင္းေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment