Monday 20 October 2014

ေဘဘီ ဘလိုကိုလီေၾကာ္



ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ ေဘဘီဘ႐ိုကိုလီ ေၾကာ္ပါတယ္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စိမ္းစိမ္းစိုစိုေလးမို႕ စားလို႕လဲ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ အသားငါး စိမ္းစိမ္းစိုစိုေတြ မစားတဲ့ သမီးေလးအတြက္မို႕ မာမာ့ရဲ႕စိတ္ကူးနဲ႕ ခ်က္ခဲ့တဲ့ ဟင္းေလးတစ္မ်ဳိးပါ။

မာမာ့သမီးေလးကေတာ့ မာမာခ်က္သမွ် သတ္သတ္လြတ္ဟင္းေလးေတြက သူ႕အဖို႕ေတာ့ နတ္သုဒၶါဟင္းေလးေတြမို႕ ခ်က္ျပဳပ္ေကြ်းရတဲ့ ဟင္းေလးေတြအတြက္ မာမာ့ပီတိေလးေတြကို ျပန္လည္မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားေသာ ေဘဘီဘလိုကိုလီ - ခြန္ႏွစ္ပင္
  2. ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ႏွစ္ဇြန္း
  3. နႏြင္းမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
  5. အရသာမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  7. ေရ - အနည္းငယ္
  8. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္



ဆီကိုအပူေပးျပီးနႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ကာ 
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညိဳလာတဲ့ထိေၾကာ္ေပးပါ


ၾကက္သြန္ျဖဴညိဳလာတာနဲ႕ ေဘဘီဘလိုကိုလီ 
ဆားနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ


မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ေရထဲ့ျပီး
 ေရပြက္ပြက္ဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ

ေရခမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ျဖဴးကာ 
စားသံုးနိုင္ပါျပီ

5 comments:

  1. အိမ္မွာလဲ မၾကာခဏေၾကာ္စားျဖစ္တယ္ မာမာေရ...

    ReplyDelete
  2. စားခ်င္စဖြယ္ ေၾကာ္ထားပုံေလးက

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. စားလို႕ေကာင္းတယ္ေနာ္ တီတင့္ေရ
    အိမ္မွာေတာ့ သမီးရဲ႕ ေဖးဖရိတ္ဟင္းေလးေလ :-D

    ReplyDelete
  4. အားတဲ့အခါ ေၾကာ္စားၾကည့္ေနာ္
    စားလို႕ေကာင္းတယ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ :-D

    ReplyDelete