Sunday 23 November 2014

အုန်းထမင်း


ဒီေန႕ေတာ့ အုန္းထမင္းခ်က္နည္းေလး ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ အုန္းထမင္းကေတာ့ မာမာ့အႀကိဳက္ အစာတခုပါ အေမ့အိမ္မွာ ေနတုန္းက အုန္းထမင္းခ်က္ၾကမယ္လို႕ သတင္းေလး သဲ့သဲ့မ်ားၾကားရင္ မာမာတေယာက္ ၾကက္သြန္ႏြာမယ္ အုန္းနို႕ညွစ္ေပးမယ္ င႐ုတ္သီးေထာင္းေပးမယ္ဆိုျပီး မီးဖိုေဆာင္မွာ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ႀကီး ကူလုပ္ေပးတတ္သူပါ။

အခုေတာ့ ကိုယ္ကိုတိုင္ အိုးသူႀကီးျဖစ္ေနျပီမို႕ စားခ်င္တာေလး ထခ်က္လိုက္ စားလိုက္နဲ႕ ဇိမ္က်သေလာက္ ၀ိတ္ေတြလဲ တက္လို႕ေနပါျပီ ဒါေၾကာင့္မို႕ တန္ေဆးလြန္ေဘးဆိုတဲ့အတိုင္း ေတာ္႐ံုေလးဘဲ စားၾကဖို႕ေျပာရင္းနဲ႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • Basmati  Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးခပ္ေသးေသး ခြန္ႏွစ္လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • အုန္းနို႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး (ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္)
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး 
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ႐ိုး႐ိုးထမင္းခ်က္သလိုဘဲ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ဆန္ေဆးျပီး ထည္႔ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ဆား အုန္းနို႕ ၾကက္သြန္နီ ဆီ သၾကားႏွင္႔ ေရတို႕ထည္႔ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
  • အေပ်ာ႔ဆန္ဆိုရင္ေတာ့ ေရကို ေလ်ွာ႔ထည္႔ေပးပါ
  • ႐ိုး႐ိုးထမင္းခ်က္သလို ခ်က္တာမို႕ ခလုတ္တက္ရင္ အုန္းထမင္း က်က္ပါျပီ
  • ၾကက္သားဆီျပန္ အမဲသားဆီျပန္ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အသားဟင္းမ်ားနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါတယ္။
အုန္းနို႕ကို ရယ္ဒီမိတ္လာေသာ ဗူးမ်ားကိုသံုးနိုင္သလို အုန္းသီးတစ္လံုးကို ျခစ္ျပီး အရည္ညွစ္ယူလို႕လဲရပါတယ္။

3 comments:

  1. တစ္ခ်ိန္ခ်ိန္္ေတာ့ အိုးသူႀကီးမာမာနဲ႔ ဆံုခ်င္ပါေသးတယ္ ....

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္ကဲ့ ဆံုခ်င္ပါေသးတယ္ တီတင့္ေရ

    ReplyDelete