Tuesday 17 February 2015

ရွှေဖရုံညွန့်ဟင်းခါး


ျခံထြက္ ေ႐ႊဖ႐ံညြန္႕ေလးရလို႕ ဟင္းခါးပူပူေလး ခ်က္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္ ဟင္းအရည္ေသာက္ေလးပါမွ ထမင္းက ျမိန္တတ္တာမို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ဟင္းခါးပူပူေလးနဲ႕ စားပါမယ္ ခ်က္နည္းလြယ္ကူျပီး ေသာက္လို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခါးခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အရင္ဆံုး ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ေလးေတြကို အေၾကာသင္ေပးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
  2. ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ အညြန္႕မ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  3. ပုဇြန္ေျခာက္ ၁၅ေကာင္ေလာက္ကို ေရစိမ္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
  5. င႐ုတ္ေကာင္းအေလွာ္ ၇ေစ့ေလာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  6. အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္၂လံုးစာထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ 
  7. ေရထဲတြင္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇႊန္ေျခာက္မွဳန္႕ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ၾကက္သားမွဳန္႕ . လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  8. ေရဆူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ကိုေရာေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ကိုထည့္ျပီ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  10. ဟင္းရည္အိုး က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ပူပူေလး သံုးေဆာင္ပါ
  11. ခ်က္ခ်င္းမစားျဖစ္ေသးပါက ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ အေရာင္မေျပာင္းေစရန္ ဇကာႏွင့္အုပ္ထားပါ။




No comments:

Post a Comment