Wednesday 18 February 2015

ခ်ဥ္ငံစပ္ ဧရာ၀တီငါးပိခ်က္









ဒီငါးပိခ်က္ေလးကို ညီမငယ္ေလး Thiri Win Shwe ခ်က္တာၾကည့္ျပီး စားခ်င္တာနဲ႕ ခ်က္နည္းေလးေမးျပီး ခ်က္ထားတာပါ ထမင္းကို တကယ္မိန္ေစတဲ့ ငါးပိခ်က္ေလးပါ အဆင္ေျပမယ္ဆိုရင္ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေပးတဲ့ ညီမေလးက ေမာ္ဒယ္ဒီဇိုင္နာ တေယာက္မို႕ အလုပ္အရမ္းမ်ားပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ငါးပိခ်က္ရဲ႕ ရာဇ၀င္ေလးေတာ့ မအားေသးတာနဲ႕ မေမးရေသးပါဘူးရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ေျခာက္ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၅မႊာ
  3. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဝက္
  4. င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  5. မန္က်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  6. ပုဇြန္ငါးပိ -ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေမာက္ေမာက္
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး နာရီဝက္ေလာက္စိမ္ကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ။
  • ပုဇြန္ငပိကို ေရလက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္လံုး တလံုးသာသာႏွင့္ အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
  • မက်ီးသီးမွည့္အႏွစ္ကိုလဲ ေရလက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္းလံုး တလံုးသာသာႏွင့္ အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
  • င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ကိုလဲ အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ။
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး  မီးအေနေတာ္နဲ႕ အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကို မိနစ္၀က္ခန္႔ မ႐ွိတ႐ွိေၾကာ္ေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ငရုတ္သီးနံ႔ေလး သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ငါးပိ အရည္ေဖ်ာ္ကိုထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေမႊေပးပါ။
  • အရသာ သမသြားတာနဲ႔ မက်ီးသီးမွည့္ အရည္ေဖ်ာ္ကို ထည့္ေမႊေပးပါ။
  • ငါးပိခ်က္ထဲမွ မန္က်ည္းသီးမွည္႔အႏွစ္ အရည္မ်ား ခမ္းလာျပီး ဆီမျပန္ခင္ မီးပိတ္ျပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ ဧရာ၀တီငါးပိခ်က္ေလးနဲ႕ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္နိုင္ရန္ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment