Wednesday 18 February 2015

ပုဇွန်ထုတ် အကြွတ်ကြော်



ေၾကာ္စားျဖစ္တဲ့ ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးပါ ပုဇြန္ကို ေပါင္မုန္႕ေျခာက္မွဳန္႕နဲ႕ကပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတာမို႕ အရသာေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ စာလို႕ေကာင္းပါတယ္ အားလပ္ရက္ေလးမွာ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပုဇြန္ေၾကာ္ေလးအတြက္ ပါ၀င္ရမွာေလးေတြ ေျပာပါမယ္

  • ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး 350g
  • Bread Crumbs. - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္ဥ. - တလံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ပုဇြန္ကိုေရေဆးျပီး အျမီးွကိုခ်န္ထားျပီး အခြံခြ်တ္ကာ ေခါင္းကိုျဖဳတ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ေၾကာကို ခြဲျပီးအမဲေၾကာင္းထုတ္ေပးကာ ဆားအရသာမွဳန္႕တို႕နယ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္ဥကိုေဖာက္ျပီး ခေလာက္ထားေပးပါ
ေၾကာ္နည္းေလးေျပာပါမယ္
  • ပုဇြန္အရသာနယ္ကို ၾကက္ဥအႏွစ္ထဲ တေကာင္ခ်င္းထည့္ျပီး ႏွစ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥအႏွစ္ စိမ္ျပီးတာနဲ႕ bread crumbs မွဳန္႕ထဲ လူးေပးပါ
  • ဆီကိုမီးအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့လိုက္ျပီး ပုဇြန္ကို တေကာင္ခ်င္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္ပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္ျပီးတာနဲ႕ႏွစ္သက္သလို စားသံုးနိုင္ပါျပီ












No comments:

Post a Comment