Thursday 14 May 2015

ကိုရီးယား ဘာဘီကျူးအနှစ်လူး ပုဇွန်ကင်



ပုဇြန္ၾကား

အျမွီးခ်န္ျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ 
အစာလမ္းေၾကာင္း ဖယ္ထားေသာပုဇြန္

Spicy b b q mannade အႏွစ္

ပုဇြန္ကို ဆီ ၾကက္သြန္မိတ္ Spicy b b q 
အႏွစ္တို႕နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ

အရသာနယ္ျပီး အနည္းဆံုး မိနစ္၂၀ေလာက္ 
ႏွပ္ထားေပးပါ
Grill pan ႏွင့္၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ခ်က္ေလး 
ခ်က္ေပးပါ

အသားဟင္း ခ်က္တယ္လို႕ ေျပာလိုက္ရင္ မသိမသာေလး မ်က္ႏွာပ်က္သြားတတ္တဲ့ သမီးအတြက္ သူစားတတ္တဲ့ အသီးအႏွံက ႐ွားပါးလြန္းတဲ့ ႏိူင္ငံမွာ မနက္အိပ္ယာက နိုးတာနဲ႕ သူ႕အတြက္ ဘာေလးခ်က္ေပးရင္ ေကာင္းမလဲ အသားေလးေတာ့ စားပါဟဲ့ဆိုျပီး ေခ်ာ့ေမာ့ေကြ်းရတာလဲ အလုပ္တခုလိုပါဘဲ။

ဒီေန႕ေတာ့ သူစားပါေစေတာ့ရယ္ဆိုျပီး ပုဇြန္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ပုဇြန္ဆိုရင္ သူတခါတရံ စားတတ္တာမို႕ ဒီေန႔ေတာ႔ ကိုရီးယားဘာဘီက်ဴး ဟင္းအႏွစ္ေဆာ့နဲ႕နယ္ဖတ္ကာ Grill panနဲ႕ ကင္ခ်က္ေလး ခ်က္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား




  1. ပုဇြန္ၾကား - 500 g
  2. Spicy B b q အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ပုဇြန္အရသာနယ္ထဲ ထည့္ရန္ )
  4. ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
  5. ဆီ - အနည္းငယ္ (ဟင္းခ်က္ရာတြင္ သံုးရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္မ်ားကို အျမွီးခ်န္ထားျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ကာ သန္႕စင္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးမ်ား လွီးထားေပးပါ
  • ပန္းကန္တခုထဲထည့္ျပီး ဆီ ၾကက္သြန္မိတ္ Spicy b b q ဟင္းအႏွစ္တို႕ထည့္ျပီး အားလံုးကို နယ္ေပးကာ အနည္းဆံုး မိနစ္၂၀ ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • Grill Panကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္ထဲ့ကာ ႏွပ္ထားေသာပုဇြန္မ်ားကို ထည့္ျပီးခ်က္ေပးပါ
  • ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးမို႕ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ေပးကာ ၃မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment