Monday 20 July 2015

ခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကမ္မဆိုင္ေၾကာ္





ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ ႀကမ္မဆိုင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းေလးနဲ႕ မိတ္ဆက္ေပးပါမယ္ ရာသီဥတုအေပၚ အကုန္ပံုခ်ျပီး နကိုထဲက အစပ္ႀကိဳက္တဲ့ မာမာတစ္ေယာက္ ရာသီဥတု ေအးလို႕ အစပ္ေလးေတြဘဲ ခ်က္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ ႀကမ္မဆိုင္ကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးျပီး ပန္းေဂၚဖီ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ေလးေတြ အေျခခံျပီး စပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္ ထမင္းျမိန္ေဆးေလး ဆိုရင္လဲ မမွားဘူးေပါ့႐ွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကမ္မဆိုင္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  2. ပန္းေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ ပန္းကန္ တစ္၀က္သာသာ
  3. မံုလာဥနီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ ပန္းကန္ တစ္၀က္သာသာ
  4. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  5. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  7. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇႊန္း ေလးဇြန္း
  9. ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကမ္မဆိုင္ကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ရွစ္စိပ္စိပ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ စိပ္ထားပါ
  • မံုလာဥနီကို ေရေဆးျပီး ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ျပီး လွီးထားပါ
  • ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အခက္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားပါ
  • ဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဗနီကာ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ေဇာက္နက္ျပီး ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႕ ဆီထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ မံုလာဥနီႏွင့္ ပန္းေဂၚဖီကို ထည့္ကာ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အ႐သာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ခန္႕ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ႀကမ္မဆိုင္ကိုထည့္ျပီး ဗနီကာထည့္ကာ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုအပ္သလိုျပင္ေပးပါ
  • တစ္ခါတရံ ၾကမ္မဆိုင္႐ြက္မ်ားက ခ်ဥ္ျပီး အငံပိုတတ္တဲ့အတြက္အငံအရသာကို လိုအပ္သလို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ
  • အ႐သာ ျမည္းျပီးပါက ၾကက္သြန္ျဖဴ  ထည့္ေမႊကာခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကမ္မဆိုင္ဟင္းကို စားသံုးရန္ ျပင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment