Wednesday 12 August 2015

ပုဇွန်ဖက်ထုတ်ဆီချက်



Ready made အထုတ္ကို သံုးထားပါတယ္

ပုဇြန္အရသာ နယ္ျပီးျပင္ထားပါ

ဖက္ထုတ္အ႐ြက္

ပုဇြန္ကိုထည့္ျပီး အနားမ်ားကို ေ႐စြတ္ပါ

အားလံုးေခါက္ျပီးပါျပီ

ဖက္ထုတ္ဆီခ်က္ ရပါျပီ

ဒီေန႕ေတာ့ ဖက္ထုတ္ဆီခ်က္ေလး လုပ္စားျဖစ္လို႕ ဘေလာ့က မိတ္ေဆြအတြက္ လာပို႕ပါတယ္ အရင္တုန္းကလို ၾကက္သားနဲ႕အစာမလုပ္ဘဲ ပုဇြန္ထုတ္နဲ႕လုပ္ထားပါတယ္ အျပင္က ဖက္ထုတ္အ႐ြက္ကိုေတာ့ ready made နဲ႕ဘဲ လုပ္ထားပါတယ္။

ပုဇြန္ျခည္းသက္သက္ စားရတာထက္စာရင္ အရသာေလး တမ်ဳိးေျပာင္းေစတဲ့အတြက္ စားရတာအရသာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ - 300 gကို အခြံခြာျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ အမဲေၾကာင္း ထုတ္ကာ နုတ္နုတ္စင္းထားပါ
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  3. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  4. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  6. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕- cornflour ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းတို႕ကို အားလံုးေရာျပီး နယ္ထားပါ
  8. ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
  9. ဖက္ထုတ္အ႐ြက္ - အ႐ြက္ ၂၀

ဆီခ်က္ခ်က္ရန္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀မႊာကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ
ဖက္ထုတ္ထုပ္ရန္
  • ပထမဆံုး ဖက္ထုတ္႐ြက္ကိုခင္းျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ပုဇြန္ကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္းႏွင့္ တဇြန္းစာထည့္ေပးပါ
  • ဒုတိယအဆင့္ အနားမ်ားကို ေရသုပ္ေပးျပီး တ၀က္ခ်ဳိးေခါက္ခ်ကာ အနားမ်ားကို ဖိျပီး ကပ္ေပးပါ
  • တတိယအဆင့္ အနား၂ဖက္ကို ေရစြတ္ျပီး ေကြးေကြးေလးယူကာ ဖိျပီး ဆက္ေပးပါ
  • ထိုနည္းအတိုင္း ဖက္ထုတ္႐ြက္ ကုန္ေအာင္ ထုပ္ေပးပါ
ဖက္ထုတ္ျပဳပ္ရန္
  • ေရပြက္ပြက္ဆူေနေသာ အိုးထဲသို႕ ဖက္ထုပ္အထုပ္ေလးမ်ားထည့္ျပီး ၅မိနစ္ေက့်္ေက်ာ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးျပီး ဆယ္ထားေပးပါ
  • ပူေနတုန္း ပန္းကန္တလံုးထဲထည့္ျပီး စားပြဲျပင္ကာ လိုအပ္သည္မ်ား ထည့္ေပးပါ
စားပြဲျပင္ရန္
  • ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ျပဳပ္ထားေသာ ဖက္ထုတ္၁၀ခု
  • ဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ အနည္းငယ္တို႕ထည့္ေမႊေပးျပီးပါက ဖက္ထုပ္ဆီခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။

2 comments:

  1. ဖက္ထုတ္ေတာ႔လူပ္စားျဖစ္တယ္ ဖက္ထုတ္ဆီက်က္ေတာ႔တခါမွမလုပ္စားဖူးဘူး အားတဲ႔ရက္မွ
    လက္စြမ္းျပလုိက္မယ္

    ReplyDelete
  2. လုပ္စားၾကည့္ေနာ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ
    အိမ္က သမီးကေတာ့ အရမ္​းႀကိဳက္​တယ္​

    ReplyDelete