Thursday 20 August 2015

မန္တလေး ထိုးမုန့်



ဒီေန႕လုပ္စားျဖစ္တဲ့ မႏၲေလး ထိုးမုန္႕ေလးပါ စားခ်င္လာျပီဆို ခ်က္ျခင္း ျပင္ဆင္ျပီး လုပ္တတ္တဲ့ စိတ္ေလးက ကိုယ့္အတြက္ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလး ျဖစ္ခဲ့ရပါတယ္။

အရမ္းအရမ္းကို စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ အားလပ္ရက္ေလးမွာ လုပ္စားရေလေအာင္ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - 200 g
  2. သၾကားျဖဴ - 50 g
  3. ဆီ - 50 g
  4. ေထာပတ္ - 200 g
  5. အုန္းနို႕ - 200 ml 
  6. ေရ - 50 ml
  7. ဘိန္းေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  8. ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့ ၂၀ခန္႕
  9. အုန္းသီးဖတ္ -  2 cups
  10. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး  (အုန္းသီးဖတ္႕ေၾကာ္ရန္)

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေျမပဲေလွာ္ျပီးသားကို အခြံခြ်တ္ထားကာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရႏွင့္အုန္းနို႕ကိုထည္႔ျပီး ပူတယ္ဆို႐ံုေလး အပူေပးလိုက္ပါ
  • ပူလာတာနဲ႕ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးျပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္ ေထာပတ္ကိုထည္႔ျပီး ေထာပတ္ေပ်ာ္သြားေအာင္ အပူေပးပါ 
  • ေထာပတ္ ေပ်ာ္လာတာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ကို အိုးထဲထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေမႊေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး သၾကားကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • လက္အားသန္သန္ႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီး မုန္႕သားၾကည္လာတာနဲ႕ ဘိန္းေစ့ႏွင့္ ေျမပဲကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕သားၾကည္လာျပီး ဘိန္းေစ့ႏွင့္ ေျမပဲတို႔ သမသြားတာနဲ႕ ေထာပတ္ဆီမ်ားလဲ ျပန္ထြက္လာပါလိမ့္မယ္
  • ေထာပါတ္ဆီမ်ား ျပန္ထြက္လာတာနဲ႔ မုန္႕ထည္႔မည္႔ ဗန္းတခုထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားေပးပါ
အုန္းသီးေၾကာ္ရန္
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးလိုက္ပါ 
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ အုန္းသီးဖတ္မ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အုန္းသီးဖတ္မ်ား ကြ်မ္းမသြားေစရန္ ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ
  • အုန္းသီးဖတ္မ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
  • ဆီစစ္ျပီး ေအးသြားတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထိုးမုန္႕အေပၚမွာ ျဖဴးေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment