Tuesday 1 September 2015

မုန္႕ဆီေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလး










ျမန္မာမုန္႕ဆို မပ်င္းမရိ လုပ္တတ္ျပီး မက္မက္စက္စက္ စားတတ္တဲ့အတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ မုန္႕ဆီေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။

မုန္႕လုပ္ျပီး အျမည္း ၀ိုင္းစားေပးတဲ့ သမီးကေတာ့ ေကာင္းလြန္းလို႕ ေနာက္ေန႕ထပ္ေၾကာ္ေပးပါအံုး ေမေမတဲ့ေလ မိတ္ေဆြတို႕လဲ ျမန္မာမုန္႕ေလးေတြ ႏွစ္သက္လို႕ လုပ္စားၾကည့္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ မုန္႕လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - 100 g
  2. ဆန္မွဳန္႕ - 25 g
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  4. ထန္းလ်ွက္ - 125 g
  5. ေရ - 140 ml
  6. ေျမပဲေလွာ္ -  ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  7. ႏွမ္းျဖဴ -  ထမင္းစားဇြန္း ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  8. အုန္းသီးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  9. ဆီ - 200 ml

ျပဳလုပ္ပံု
  • အိုးတလံုးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲႏွင္႔ ေရကိုထည္႔ျပီး က်ဳိေပးကာ အမ်ဳိက္မ်ား စစ္ထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ ဆန္မွဳန္႕ ေျမပဲ ႏွမ္း အုန္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားတို႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ထန္းလ်ွက္ရည္ အရမ္းမေအးခင္ ေႏြးေႏြးေလးအခ်ိန္မွာ မုန္႕သားစပ္ထားေသာ ဇလံုထဲထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕သား အရသာ သမသြားတာနဲ႕ ေအာက္ေျချပားေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း တဇြန္းမျပည့္တျပည့္ ခပ္ျပီး ဆီထဲသို႕ ျဖန္႕ျပီးေလာင္းခ်ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ရည္ ေလာင္းခ်ျပီးတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ေပးပါ
  • မုန္႕သားေအာက္ေျခ ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္စလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ရည္ကုန္တဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီးပါက မုန္႕ဆီေၾကာ္ ၅ခု ရပါလိမ့္မယ္
  • ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ ႂကြတ္ႂကြတ္႐ြ႐ြ မုန္႕ဆီေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment