Monday 23 November 2015

စလေဇီးယို





ေႏြရာသီ ေရာက္လာျပီဆိုေတာ့ အစားအေသာက္က ပ်က္ခ်င္လာသလိုလို ျဖစ္လာခဲ့တယ္ေပါ့ေနာ္ အဲဒါနဲ႕ ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပေလး စားရေအာင္ ျမန္မာျပည္က ယူလာတဲ႔ စေလဇီးသီး အေျခာက္ေလးေတြကို ဇီးယိုထိုးျဖစ္သြားပါတယ္။

မာမာတို႕၉တန္း ၁၀တန္းေလာက္က အိမ္မွာ ယိုမ်ဳိးစံုလုပ္ငန္း လုပ္ေလေတာ့ ယိုထိုးရတာ ကိုယ့္လက္ ကိုယ့္ေျခလို ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ျမန္ျမန္နဲ႕ လြယ္လြယ္ျပီးေစမဲ့ ယိုထိုးနည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. စေလဇီးသီးေျခာက္ - 150 g
  2. ထန္းလ်ွက္ခဲ - 100 g
  3. င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၃ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ေလးညွင္း - ၂ပြင့္
  6. ဖာလာ - ၂ေစ့
  7. စမံုစပါး - ၂၅ေစ့ အေစ့၃၀ခန္႕

ျပင္ဆင္ပံု

  1. စေလဇီးသီးေျခာက္ကို ေရတစ္နာရီေလာက္ စိမ္ထားျပီး အသီးမ်ား ေပ်ာ့လာပါက ေရစစ္ထားပါ 
  2. ဒါမွမဟုတ္ ေပါင္းအိုးထဲမွာ မိနစ္၂၀ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  3. ထန္းလ်ွက္ခဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေပါက္ေစးမက်တစ္က် က်ဳိေပးပါ
  4. ထန္းလ်ွက္ရည္ ေပါက္ေစးမက်ခင္ အမွဳိက္မ်ားကို ဇကာႏွင့္စစ္ျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ကို အိုးထဲျပန္ထည့္ေပးပါ
  5. ထန္းလ်ွက္ရည္ထဲသို႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား ေလးညွင္း ဖာလာ စမံုစပါး ဇီးသီးတို႕ကို တခါထဲ ထည့္ေမႊေပးျပီး ေရခမ္းေအာင္ မီးေအးေအးႏွင့္ ေမႊေပးပါ
  6. ေရခမ္းလာျပီး စေလဇီးယိုေလးလဲ ေမႊးလာျပီဆိုပါက အေအးခံေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာစံု ရႏိူင္မဲ႔ စေလဇီးယိုကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

1 comment: