Saturday 7 May 2016

ကြက်သားလုံးကြော်










ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပ ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားမိေတာ့ ထြက္လာတဲ့အေျဖက ၾကက္သားလံုး ေၾကာ္ေလးေပါ့ေနာ္ အျပင္လဲ မထြက္ခ်င္ေတာ့ အပင္ပန္းခံျပီး ထုေထာင္း ျပင္ဆင္ကာ ေၾကာ္ဖို႕ ျပင္ဆင္ရတာျပန္တာေပါ့ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႕ေၾကာ္တဲ့ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
  2. bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
  3. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. ခ်င္းအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးကာ ညက္ေနေအာင္ ဓါးႏွင့္စင္းေပးပါ
  • ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴမွဳန္႕ ခ်င္းမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကိုနယ္ေပးပါ
  • bread crumb မွဳန္႕ကို ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ထဲ ထည့္ထားပါ
  • အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးေပးပါ
  • လံုးထားေသာ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို bread crumbs ထဲမွာ  တစ္လံုးခ်င္း ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  • ပထမတစ္ႀကိမ္လူးျပီး ေနာက္တစ္ခါ ပိုေနေသာအမွဳန္႕မ်းာႏွင္႔ ထပ္လူးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားလံုးမ်ား အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္သားလံုးကို လွည့္လွည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ၾကက္သားလံုး တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားလံုးေၾကာ္႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment