Friday 13 May 2016

ၾကက္သား အခ်ဳိခ်က္


အစပ္မစားသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ ၾကက္သားအခ်ဳိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္သား - 450g
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ( ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းဆီသတ္ရန္)
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  3. ၾကက္သားကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  5. ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  6. ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  7. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  8. ၾကက္သားမ်ား မာလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေမႊပါ
  9. ေအာက္ေျခ မကပ္ေစရန္ႏွင့္ ၾကက္သားႏူးေစရန္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  10. ပထမ တရည္ခမ္းတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ ထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  11. ဟင္းအိုး မကပ္ေစရန္ အိုးကို မၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ေလး ရေအာင္တည္ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment