Friday 6 May 2016

မှိုဟင်းချို







အရသာေလးေလးပင္ပင္ ႐ွိလြန္းတာတဲ့ မွဳိအစပ္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕ လြယ္ကူလြန္းတဲ့ ေၾကာ္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကယ္သီးမွဳိအညိဳ - 350 g (ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ)
  2. ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. င႐ုတ္သီး အစိမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း  ၂ဇြန္း
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  8. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း 

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ဆီပူအိုးထဲ ထည့္ေၾကာ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ၾကက္သြန္နီႏွင့္အတူ ဆီအိုးထဲ ထည့္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီႏြမ္းတာနဲ႕  င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ထည့္ေမႊကာ ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွဳိကို ထည့္ေမႊပါ
  6. အားလံုးထည့္ျပီးတာနဲ႕ ဆားထည့္ေမႊျပီး ေရလိုသေလာက္ထည့္ကာ  ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးျပီး အရသာခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊး မွဳိေၾကာ္ခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းရည္ကို သံပုရာ ညွစ္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment