Monday 13 June 2016

ၾကက္​သားဆီျပန္​ ေမႊးေမႊးေလး


ၾကက္သားဟင္းကို မ်ားေသာအားျဖင့္ အခ်ဳိခ်က္ ႐ိုး႐ိုးဆီျပန္ခ်က္ ျပဳပ္ခ်င္ျပဳပ္ ေၾကာ္ခ်င္ေၾကာ္ ကင္ခ်င္ကင္ အမ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားၾကသလို အခုလို ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ ဆီသတ္ျပီးခ်က္ရတဲ့ ၾကက္သားဆီျပန္ ေမႊးေမႊးေလးကိုလဲ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္လို႕ မာမာခ်က္တဲ့ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္သား - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
  • ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၾကက္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ

ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာပစၥည္းမ်ား

  1. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
  4. ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
  5. စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  6. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  7. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ၃ခက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္နံ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ ၾကက္သားဆီျပန္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment