Monday 20 June 2016

အသားတု အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း






အသားမစားခ်င္ဘူးလို႕ ေျပာလိုက္တာနဲ႕ ဒီအေမက ထံုးစံအတိုင္း အသီးအ႐ြက္ေတြ ဟိုကဆြဲထုတ္ ဒီကဆြဲထုတ္ ဘယ္လိုမ်ား ခ်က္ေပးရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ စဥ္းစားရင္း အိမ္ေ႐ွ႕ေလ်ွာက္ အိမ္ေနာက္ေလ်ွာက္နဲ႕ ေခါင္းေတြေျခာက္ရတာလဲ အႀကိမ္ႀကိမ္ပါဘဲ။

အဲဒီလိုနဲ႔ဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ အသီးအ႐ြက္ေတြအစား အသားတုကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူးေဖာက္ျပီး ဆီျပန္ခ်က္ေပးျဖစ္တာမို႕လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အသားတု - 200 g
  2. ခရမ္းခ်ဥ္းသီး အႏွစ္ဗူး - ready made 400 g တစ္ဗူး
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ အသားတု အရသာနယ္ရန္)
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ (အသားတု အရသာနယ္ရန္)
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (အသားတု အရသာနယ္ရန္)
  7. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  9. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (ဟင္းအိုးထဲထည္႔ရန္)

အသားတု အရသာနယ္ရန္
  • အသားတုကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ထားပါ
  • ေရစိမ္ျပီး ပြလာပါက ေရမ်ားကုန္သေလာက္ရွိေအာင္ ညွစ္ေပးကာ ဇလံုထဲ ထည္႔ထားပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔
  • နႏြင္းမွဳန္႔ 
  • ဆား အားလံုးတို႕ကို အသားတု ဇလံုထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • အသားတုႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို အခြြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင္႔ ေရာျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႔ကို ေမႊးလာအတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူးကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ အသားတုႏ်င္႔ ဆားတို႔ကိုထဲ႔ၿပီး ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ အရသာနဲ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ အသားတု အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အသားတုဟင္း အရမ္းၾကိဳက္ အမ ရဲ႕ ပရိသတ္ပါ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဘေလာ့ကို လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္႐ွင့္

      Delete