Sunday 5 June 2016

သိုးသားဟင္းအႏွစ္ဆမ္း PASTA








ရံဖန္ရံခါ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ pasta ေလးေတြပါ ဆိတ္သားခ်က္နည္းနဲ႕ အတူတူပါဘဲ ထည့္စားမဲ့ ဟင္းအႏွစ္ကို ျမန္မာမွဳျပဳျပီး ခ်က္ထားတာမို႕လို႕ ဘယ္သူမဆို ႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္လို႕ ထင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • PASTA အေျခာက္ - 400g
  • သိုးသား - 500g
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အစပ္ေတာင့္ ၃ေတာင့္
  • င႐ုတ္အပြေတာင့္ အစိမ္းေရာင္ - တျခမ္း
  • င႐ုတ္သီး အပြေတာင့္ အနီေရာင္ - တျခမ္း
  • သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ဗူး - တဗူး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. PASTA ကို ေရေႏြးဆူဆူ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  2. ႏူးလာတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင့္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  3. သိုးသားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခရမ္းခ်ဥ္သီး င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
  5. ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ င႐ုတ္သီးစိမ္းအစပ္တို႕ကို အရင္ဆီသတ္ေပးပါ
  6. နည္းနည္းႏြမ္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ထားပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ျပီး  တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  8. သိုးသားကို ထည့္ေမႊျပီး ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  9. ပထမတရည္ခမ္းတာနဲ႕ ေနာက္တခါ အသားမ်ား ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  10. ေနာက္တရည္ မခမ္းခင္ င႐ုတ္သီးအပြ ၂မ်ဳိးကို ထည့္ေမႊကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ျပည့္တာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္း၍ ဆီက်န္ေရက်န္ ခ်က္ေပးပါ
  11. ျပဳပ္ထားေသာ PASTA ဖတ္ကို ပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး သိုးသားဟင္းကို အသားအရည္ မ်ွေအာင္ဆမ္း၍ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment