Monday 25 July 2016

ကြက်သား ဘူးသီးဟင်း




ေဆာင္းတြင္းအခ်ိန္အခါ သမယေလးမွာ စားခ်င္တာက စပ္စပ္ေလးဆိုေတာ့ ဒီတခါ ၾကက္သားဘူးသီးကို ကာလသမီးခ်က္ေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ မာမာခ်က္တဲ့ ကာလသမီးခ်က္ေလးေပါ့ေနာ္။

ၾကက္သားတစ္ေကာင္လံုးကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အသားေတြနဲ႕ ခုတ္ထစ္ျပီး ခ်က္လို႕ရပါတယ္ မာမာကေတာ့ အေတာင္ပံ အရင္းကေန အဖ်ားသားအထိ ခုတ္ထစ္ျပီး ခ်က္ထားပါတယ္ ဟင္းအေရာင္ လွတာေလး လိုခ်င္လို႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ready made ဗူးသံုးျပီး ခ်က္ထားတဲ့ စားမိန္ဟင္းတမယ္အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္သား - တကီလို
  2. ဘူးသီး - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ တစ္လံုးစာ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  8. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  10. စပါးလင္ - ၂လက္မအ႐ြယ္ ၃ေခ်ာင္း
  11. င႐ုတ္သီးစိမ္း - အနီေရာင္ ၅ေတာင့္
  12. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၃လံုး (or) ready made ခရမ္းခ်ဥ္သီး -250 g
  13. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  14. ေရ - 1000 ml

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္အေကာင္လိုက္ကို ခ်က္ပါက တစ္ကာင္လံုးကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး အေကာင္လိုက္ ေရေဆးေပးျပီးမွ ႏွစ္သက္သလို ခုတ္ထားပါ
  • အေတာင္ပံ ေပါင္ ရင္ပံုသားစသည့္ အသားမ်ား သံုးပါက အေနေတာ္ ခုတ္ထားပါ
  • ဘူးသီးကို အခြံခြာျပီး တစ္၀က္ျခမ္း၍ ေရေဆးေပး၍ အလယ္သားမ်ားဖယ္ကာ ခပ္ထူထူ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • Ready made ဗူး သံုးပါက ေဖာက္ျပီး အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  • စပါးလင္ကို အေနေတာ္ ျဖတ္ျပီး ေက်ေအာင္ ထုထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ပစၥည္းအားလံုးကို ေရာထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ေရာျပီးနယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ျပီးတာနဲ႕ မီးအားျပင္းျပင္းဖြင့္ျပီး လံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ
  • ခ်က္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ အိုးကိုလွဳပ္ေပးျပီး အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ၁၀မိနစ္ခန္႕ လံုးခ်က္ ခ်က္ေပးျပီးပါက မီးအားကို အေနေတာ္သို႕ေလ်ွာ့ကာ ေရထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ နာရီ၀က္ခန္႕ တည္ေပးပါ
  • နာရီ၀က္ခန္႕တည္ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ
  • ငါးပိေထာင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးႏွင့္ လိုက္ဖက္လြန္းေသာ ၾကက္သားဘူးသီး ကာလသမီးခ်က္ အရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္းကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment