Tuesday 23 August 2016

ကန်စွန်းဥ အကြွတ်ကြော်



ကန္စြန္းဥတြင္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း ဘီတာကာရိုတင္း ပါ၀င္သည္။ ဗီတာမင္ ေအပါ၀င္မႈေၾကာင့္ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကို ဟန္႔တားႏိုင္ၿပီး ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္္သည္။

ေန႕လည္ေန႕ခင္း မုန္႕စားခ်င္စိတ္ ေပၚလာေပမဲ့ အျပင္သြားရမွာလဲ အင္မတန္မွ ပ်င္းေလေတာ့ အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ ေ႐ႊကန္စြန္းဥကို အပ်င္းေျပ ေၾကာ္စားၾကတယ္ ေၾကာ္နည္းေလးလည္းလြယ္ စားလို႕လည္း ေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေ႐ႊကန္စြန္းဥ - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လံုး
  • ထံုး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ေရ  - ၂လီတာခန္႕
  • ဆီ - လီတာ၀က္ခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု

ျပင္ဆင္ပံု


  1. ထံုးကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး တညသိပ္ေလာက္ထားကာ အရည္ၾကည္ကို ယူပါ
  2. ကန္စြန္းဥကို အခြံခြာကာ အခြံခြာတဲ့ ဓါးနဲ႕ဘဲ ပါးပါးလွီးခ်ေပးပါ
  3. အားလံုးလွီးျပီးရင္ ထံုးရည္ၾကည္နဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ေပးပါ
  4. ထံုးအဆင္သင့္ မ႐ွိပါက ဒီအတိုင္းဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  5. ထံုးရည္ၾကည္ စိမ္ထားခ်ိန္ နာရီ၀က္ေလာက္ ျပည့္တာနဲ႕ကန္စြန္းဥမ်ားကို ဆယ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
  6. ေရစစ္တာနဲ႕ ဆားႏွင့္အရသာ နယ္ေပးပါ

  7. ေဇာက္နက္တဲ့ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီ လီတာ၀က္ေလာက္ထည့္ကာ အပူေပးပါ
  8. ဆီပူလာတာနဲ႕ ကန္စြန္းဥကို အရည္စစ္ျပီး အေနေတာ္ နည္းနည္းျခင္းယူကာ ဆီအိုးထဲထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  9. အက်က္ညီေအာင္ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ
  10. ကန္စြန္းဥမ်ား ႂကြတ္႐ြလာျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားေပးပါ
  11. ကန္စြန္းဥ ကုန္တဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး ကန္စြန္းဥေၾကာ္မ်ားကို ဆီစစ္ရင္း အေအးခံထားပါ
  12. အေအးခံထားေသာ ကန္စြန္းဥေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလးကို သရည္စာအျဖစ္ စားသံုုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
  13. ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္သလို အေအးနဲ႕လဲ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ အေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးပါ

No comments:

Post a Comment