Saturday 3 September 2016

မုံလာဥနီသုပ်





တစ္ေန႕တစ္ေန႕ ဟင္းခ်က္ရတာ စဥ္းစားမိေလတိုင္း ခ်ာခ်ာလည္ေအာင္ မူးေနာက္ခဲ့ရတဲ့ အခ်ိန္ေတြအတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားေလးကင္ျပီး အသီးအ႐ြက္ေယာင္ေယာင္ မံုလာဥနီသုပ္ေလး သုပ္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မံုလာဥနီ - ဥႀကီးႀကီး ႏွစ္ဥ
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  3. ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  4. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေသးေသးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြေလး နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ မံုလာဥနီသုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment