Thursday 22 September 2016

ပိန်းဥဟင်း







ပိန္းဥေလးေတြ ရလာေတာ့ ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ အရည္ေသာက္ဆမ္း ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ အေမခ်က္ေကြ်းတဲ့ ပိန္းဥဟင္းရယ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလးရယ္ကိုလဲ သတိတရနဲ႕ စားခ်င္မိျပန္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပိန္းဥ - 500g
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ေျခာက္  - ၁၅ေကာင္ခန္႕
  • ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုးအလတ္ တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပိန္းဥမ်ားကို အခြံခြာျပီး ဆားႏွင့္နယ္၍ ပိန္းဥအလံုးႀကီးပါက အေနေတာ္တံုးျပီး ေရေဆးထားေပးပါ
  • ပိန္းဥအခြံခြာရင္ လက္ေတြယားတတ္တဲ့အတြက္ လက္အိတ္ေလး စြတ္ျပီးမွ အခြံကိုခြာေပးပါ
  • မာမာကေတာ့ ready made အခြံခြာျပီးသား အထုတ္ကို ခ်က္ပါတယ္
  • ပုဇြန္ကိုေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ အခြံခြာထားေသာ ပိန္းဥ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား ပုဇြန္ေျခာက္ နႏြင္းမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၃မိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေလး ခ်က္ေပးပါ 
  • ပိန္းဥမ်ား လံုးမိတာနဲ႕ ေရကိုထည့္ျပီး ဟင္းအိုးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ပိန္းဥမ်ား ႏူးလာျပီး ဟင္းရည္အပ်စ္ အက်ဲကို လိုသလိုျပင္၍  ထည့္ေပးပါ
  • ပိန္းဥဟင္း က်က္တာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ပိန္းဥအရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္းကို ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ ငါးခ်ဥ္သုပ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment