Saturday 24 September 2016

အုန်းနို့ ကျောက်ကျော








စားခ်င္စိတ္ေလး ေပၚလာတုန္း ေျပးေျပးလႊားလႊား အုန္းႏို႕ ေက်ာက္ေက်ာေလး လုပ္ျဖစ္လို႕မာမာျပင္ဆင္ျဖစ္တဲ႔  လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေက်ာက္ေက်ာလုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႕ - 25 g
  2. သၾကား - 125 g
  3. အုန္းႏို႕ - 400 ml
  4. ေရ - 1500 ml
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံုတစ္ပံု
  6. ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိျပီးသားထည့္ရန္ - ဗန္းတခု

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိျပီးသားထည့္ရန္ ဗန္းကိုျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္႕ သၾကားႏွင့္ေရတို႕ကို ေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • အားလံ အရည္ေးေပ်ာ္သြားတာနဲ႕ မီးအားျပင္းျပင္းနဲ႕က်ဳိေပးပါ
  • က်ဳိေနစဥ္ ေ၀မက်ရန္ႏွင့္ အိုးမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ေက်ာက္ေက်ာရည္ ေတာ္ေတာ္ေလး ပ်စ္လာတာနဲ႕ အုန္းႏို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အုန္းႏို႕နဲ႕ေက်ာက္ေက်ာရည္ ေတာ္ေတာ္ေလး ျပစ္လာျပီး ႂကြက္ျမီးတန္းလာျပီဆိုတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ထဲကို ေက်ာက္ေက်ာရည္ အစက္ေလး ခ်ၾကည့္ပါ
  • မိနစ္၀က္ေလာက္ေနပါက အစက္ခ်ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာရည္ ခဲသြားပါက အဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ ေက်ာက္ေက်ာထည့္မည့္ ဗန္းထဲကို ေလာင္းခ်ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာဇန္းကို အေအးခံေပးပါ
  • ေက်ာက္ေက်ာမ်ား ေအးျပီးခဲသြားပါက မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment