Monday 6 February 2017

ဆယ္လ္မြန္ငါး အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း


ဒီေန႕ေတာ့ ဆယ္လ္မြန္ငါးကို အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္ပါတယ္ ငါးသေလာက္လိုဘဲ စားလို႕ေကာင္းျပီး ထမင္းမိန္ေစကာ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ဟင္းတမယ္ပါ။

ငါးေတြကို အရသာနယ္ျပီး အစိမ္းခ်က္ရင္ ဆီသတ္ႏိူင္ဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ ဆီသတ္မႏိူင္တဲ့အခါ ငါးအသားက ပြေယာင္းေယာင္းႀကီး ျဖစ္ကာ စားလို႕မေကာင္းသလို ညွီနံ႕လည္း နံတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ငါးကိုဆီႏိူင္ႏိူင္ သတ္ေပးဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆယ္လ္မြန္ငါး - 500 g
  2. သံပုရာသီး - တျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၁လုံး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  5. ခ်င္း ခပ္ပါးပါး - ၂ျပား
  6. ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးႀကီးႀကီး ၄လုံး
  7. င႐ုတ္သီး​ အေျခာက္​​ေတာင္​့ - ၅ေတာင့္ခန္႔
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  10. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  11. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္သာသာ
  12. ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၁ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဆယ္လ္မြန္ငါး ခုတ္​သားကို ေရ​ေဆးျပီး သံပုရာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆားအနည္​းငယ္​တို႕ႏွင့္ နယ္​ေပးပါ
  • ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ၾကက္သြန္နီႏွင္​့ ေရစိမ္ထားေသာ င႐ုတ္​​သီး အေျခာက္​​ေတာင္​့့တို႕ ကိုေရာေထာင္းေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး  ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးအေရာကို ဆီပူပူမွာ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်ျပီးအိလာတာနဲ႕ အ႐သာနယ္ထားေသာ ငါးကို ထည့္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ငါးတို႕ကို လံုးမိေအာင္ အထက္ေအာင္ ၃ခါေလာက္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ထားခ်ိန္ အိုးမကပ္ေစရန္ႏွင့္ ငါးအသားမ်ား ေက်မသြားေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသား မာျပီးက်စ္လာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment