မိုးကေလး တစ္ျဖိဳက္ႏွစ္ျဖိဳက္ ႐ြာလာတာနဲ႕ ျမင္းခြာ႐ြက္ေတြလဲ ထြက္လာခဲ့ေလျပီ ဒီေတာ့လဲ ျခံထြက္ျမင္းခြာရြက္ေလးေတြကို ေၾကာ္စားလိုက္ သုပ္စားလိုက္ ဟင္းခါးခ်က္ေသာက္လိုက္နဲ႕ အရည္ေသာက္ ဟင္းတစ္မယ္ကေတာ့ ရျပန္တာပါဘဲ။
ဒီေန႕ေတာ့ မိုးေအးေအးနဲ႕ ျမင္းခြာ႐ြက္ဟင္းခါး ခ်က္ျဖစ္ေလေတာ့ ကေလး၂ေယာက္ေမြးခ်ိန္မွာ တစ္မုန္းေသာက္ခဲ့ရတာ ေျပးလို႕သတိရမိတယ္ ကေလးတစ္ႏွစ္ျပည့္တဲ့အထိ မနက္ည ပံုမွန္ေသာက္ရေပမဲ့ မမုန္းတဲ့ အစာတစ္ခု ျဖစ္ခဲ့သလို အခုလဲ ပူပူလူလူေလး ေသာက္ခ်င္ေနမိတုန္းပါဘဲ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျမင္းခြာ႐ြက္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ငါးခူ - တစ္ေကာင္
- ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းေရေသာက္ ပန္းကန္လံုး ႏွစ္လံုးစာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးခူကို ဆူးေတာင္ခုတ္ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ဆားၾကမ္းၾကမ္းႏွင့္ နယ္ေပးပါ
- ဆားႏွင့္နယ္ျပီးပါက ေရႏွင့္စင္ေအာင္ ေဆးလိုက္ပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ငါးခူႏွင့္ ဆား ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းႏွင့္ေရကို ျမဳပ္တယ္ဆို႐ံုေလး ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ငါးကိုအေအးခံျပီး အ႐ိုးအသား ႏႊင္လိုက္ပါ
- အ႐ိုးမ်ားကို ဖယ္လိုက္ျပီး အသားကို ငါးျပဳပ္အိုးထဲ ျပန္ထည့္ေပးပါ
- ငါးျပဳပ္အိုးထဲကို ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ ေရထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ျမင္းခြာ႐ြက္မ်ားကို အ႐ြက္မွာ ကပ္ေနေသာ ဖုန္မ်ား ပိုးေကာင္ေလးမ်ား စင္သြားေစေအာင္ မခ်က္ခင္ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ ႀကိဳျပီးစိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ျပီးမွ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ လွဳပ္ခါ၍ ေရေဆးေပးပါ
- ဟင္းေရအိုး ေရဆူလာပါက ေရေဆးထားေသာ ျမင္းခြာ႐ြက္ႏွင့္ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္ေကာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကို ခပ္လိုက္ပါ
- အ႐ြက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ ဆက္တိုက္ထည့္ျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕မီးပိတ္ျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး အိုးကို မီးဖိုေပၚမွာ မထားဘဲ ေနရာေ႐ႊ႕ေပးပါ
- အ႐ြက္အေရာင္ မေျပာင္းေစရန္ႏွင္႔ ဟင္းရည္အနံ႕ မေျပာင္းေစရန္ ဟင္းရည္အိုးကို အေပါက္မ်ားမ်ားပါေသာ ဇကာ ခပ္စိတ္စိတ္နဲ႕ အုပ္ထားေပးပါ
- အိုးအဖံုး လံုေအာင္ဖံုးလိုက္ပါက အေရာင္နဲ႕အနံ႕ေျပာင္းသြားနိုင္ပါတယ္ ေသာက္ကာနီးမွ ဟင္းရည္အိုးကို ျပန္ေႏႊးျပီးေသာက္ပါ။
No comments:
Post a Comment