Tuesday 4 April 2017

ဘဲသားမဆလာ ဆီျပန္ဟင္း


ဒီေန႕ေတာ့ ဘဲတေကာင္ ၀ယ္ထားတာ ဘယ္လိုေလး ခ်က္စားရပါ့မလဲ စဥ္းစားရင္း အေမခ်က္တဲ့ ဘဲသားမဆလာ အရသာေမႊးေမႊးေလးကို သတိရမိသြားခဲ့တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဘဲသားဆီျပန္ဟင္းကို မဆလာေမႊးေမႊးေလးအုပ္ျပီး ဟင္းတပြဲအတြက္ ျပင္ပါမယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘဲသား - အေနေတာ္ ၁ျခမ္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၃လုံး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္ခန္႔
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဘဲသားကုိ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတုံးေလးမ်ား တုံးေပးပါ
  • တံုးထားေသာ ဘဲသားကို ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္တို႕ျဖင့္ အရသာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေပ်ာ့သြားေအာင္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ  ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ

ခ်က္ျပဳပ္ပံု

  • ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီကိုထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ၿပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
  • ဘဲသား အေပၚယံေၾကာေတြ မာတင္းလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖုံးကိုပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ဆီသံေလး ၾကားလာတာနဲ႕ အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုအသာေလး လွဳပ္ေပးျပီး  ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ 
  • ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ ဘဲသားႏူးေအာင္ ေရအနည္းငယ္စီ ထပ္ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ဘဲသားႏွဳးအိလာျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီလည္ေရလည္ရေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဆီလည္ေရလည္ အေနေတာ္ ရသြားၿပီဆိုမွ မဆလာအုပ္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးကာ ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးျပီ အရသာ႐ွိေသာ ဘဲသားမဆလာအုပ္ ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment