Sunday 7 May 2017

ရွှေထမင်း





အရမ္းကို စားခ်င္ေနတဲ့ ေ႐ႊထမင္းေလး ဒီေန႕ေတာ့ လုပ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ျမန္မာမုန္႕ေလးေတြက လုပ္ရတာစိတ္ဝင္စားစရာ ေကာင္းသေလာက္ စားရတာလဲ အရမ္းေကာင္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ ေ႐ႊထမင္းလုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  2. ထန္းလ်ွက္ခဲ သို႕မဟုတ္ သႀကားအညိဳ - 100 g (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ အနည္းငယ္ ပိုထည့္ပါ)
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆို႐ံုေလး
  4. အုန္းသီးမွဳန္႕ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  5. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး (ထန္းလ်ွက္က်ဳိရန္)
ျပင္ဆင္ပံု

  • ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ တညသိပ္ ေရစိမ္ထားေပးပါ
  • ေနာက္ေန႔မနက္မွာ စိမ္ထားေသာ ေရကိုသြန္ျပီး ခပ္စိတ္စိတ္ အေပါက္ပါတဲ႔ ေပါင္းဇကာထဲ ထည္႔ေပးကာ ေအာက္ခံအိုးထဲကို ေရ တ၀က္မ႐ွိထည္႔ျပီး မီးကိုအလယ္လတ္မွာထားၿပီး ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူၿပီ ဆိုတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ထပ္ေလွ်ာ႔ ၿပီး ေကာက္ညွင္းဆန္ ထည့္ထားေသာ ေပါင္းဇကာကို ေရဆူအိုးေပၚတင္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ  ၄၅မိနစ္ခန္႔္ ေပါင္းေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ အလံုးအပ်က္ဘဲ နပ္္ေစရန္ ေပါင္းေနစဥ္ အထက္ေအာက္ တခါေလာက္ လွန္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းေပါင္းေနစဥ္ သၾကားအညိဳ သို႕မဟုတ္ ထန္းလ်ွက္ခဲကို ဆားႏွင့္ ေရအနည္းထည့္ကာ ထန္းလ်ွက္ခဲ ေပ်ာ္လာေအာင္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလး က်ဳိထားေပးပါ
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းနပ္ျပီ ဆိုတာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းပူေနစဥ္ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို ေရာေမႊေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းႏွင့္ ထန္းလ်ွက္ရည္ ေရာေမႊစဥ္ အရည္ပက္႐ႊဲႀကီး မျဖစ္ေစရန္ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို နည္းနည္းခ်င္း ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းႏွင့္ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို သမေအာင္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ သင့္ေတာ္ေသာ ဗန္း သို႕မဟုတ္ ပန္းကန္တခုထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး မ်က္နွာၿပင္ညိွကို ညီေအာင္ညွိကာ အေအးခံေပးပါ
  • ေအးသြားျပီဆိုတာနဲ႕မိမိ နွစ္သက္ရာ ပံုစံရေအာင္ ဓါးမွာဆီသုတ္ျပီး လီွးေပး၍ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ၿဖဴးေပးကာ ေ႐ႊထမင္း ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment