Friday 1 September 2017

ကြံမဆိုင်ဟင်းချို









 ၾကံမဆိုင္ရြက္ေလးေတြ အခ်ဥ္ထည္႔ထားတာ ရၿပီးထဲက ဟင္းခ်ဳိရည္ေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႔လို႔  ဒီေန႔ ေတာ့ ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေဝခ်င္ပါတယ္ ဟင္းခ်ဳိရည္ထဲထည့္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြကေတာ့ မိမိႏွစ္သက္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြ ထည့္ႏိူင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကံမဆိုင္ - အေနေတာ္ သံုးပင္ခန္႔
  2. ဝက္သား - ႏွစ္ဆယ္သားခန္႔
  3. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ၾကက္သြန္နီ - ဥအေသး ေလးလံုး
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခန္႔
  7. နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  8. ဆား - လိုသေလာက္
  9. အရသာမႈန္႔ - လိုသေလာက္
  10. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  11. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  12. ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၃ျပား
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကံမဆိုင္ကို အငံေပါ့ေစရန္ ေရ တစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  • ဝက္သားကို ေရေဆးၿပီး လက္တစ္လံုးသာသာ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ အလံုးေသးမ်ားကို အခြံခြါၿပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္တစ္လံုးကို အခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာၿပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး အေျမႇာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးၿပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႔ အိုးကိုအပူေပးကာ ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းထည့္ၿပီး ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထည့္ၿပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • အနည္းငယ္ ႏြမ္းရံုေလး ဆီသတ္ၿပီးတာနဲ႔ ဝက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ဝက္သားထဲမွ ထြက္လာေသာ အရည္ခမ္းလာမွ ၾကက္သြန္နီ ဥအေသး မံုလာဥနီ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကံမဆိုင္ ဆား အရသာမႈန္႔တို႔ထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမၿပီဆိုတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ဥ ႏူးလာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီဥ ႏူးလာတာနဲ႔ အရသာျမည္းၿပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကံမဆိုင္ဟင္းရည္ကို စားပြဲကို ျပင္ႏိူင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment