Tuesday 19 September 2017

ဝက်နံရိုးကြော်









ဒီတခါေတာ႔ ေန႔လည္ေန႔ခင္း သားအမိတစ္ေတြ စကားေျပာရင္း စားဖို႔အတြက္ ဝက္နံရိုးေလးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းျပီး ေၾကာ္ရတာ လြယ္ကူတဲ႔အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အသားထူေသာ ဝက္နံရိုး  -  500 g
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ ၂ခြက္
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္သာသာ
  4. ခ်င္းအရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၅ဗူးသာသာ

ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရန္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ခ်င္းရည္ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ျဖစ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • မုန္႔ႏွစ္အရမ္းမပ်စ္ အရမ္းမက်ဲေစရန္အတြက္ ေရကိုခ်င္႔ခ်ိန္ထဲ႔ျပီး လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
  • ဝက္နံရိုးကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားျပီး ပံုပါအတိုင္း တစ္လက္မသာသာ အေနေတာ္ တံုးေပးထားပါ
  • အရသာ စပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ဝက္နံရိုးကို ႏွစ္ေပးပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး က်က္လာပါက ဝက္နံရိုး မုန္႕ႏွစ္လူးကို တစ္တံုးျခင္း ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • မီးအရမ္း မ်ားပါက ဝက္နံရိုးမွာ ကပ္ေနေသာ အသားမ်ား မက်က္ဘဲ ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
  • ဝက္နံရိုးေၾကာ္ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ဝက္နံရိုးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕တြဲဖက္ျပီး စားလို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment