Friday, 5 January 2018

ၾကက္အျမစ္ ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္








ၾကက္အျမစ္ေလးေတြ အျမဲတမ္းေတာ႔ မစားျဖစ္ေပမဲ႔ တခါတေလ စားခ်င္စိတ္ေလး ျဖစ္တတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္အျမစ္ ေဆးနည္းနဲ႔ သုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ၾကက္အျမစ္ေဆးနည္း

  • ၾကက္အျမစ္ကို အထဲမွ အစာအိတ္ မေပါက္ေအာင္ ဓါးထက္ထက္ႏွင္႔ ခြဲေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အစာအိတ္ကို ဖယ္ပလိုက္ပါ
  • အစာအိတ္ ဖယ္ျပီးတာနဲ႔ ဇလံုတလံုးထဲကို ဆား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း နႏြင္းမွဳန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ႏွင္႔ အျမစ္မ်ားထည္႔ကာ ခပ္နာနာ နယ္ေပးပါ
  • ပထမ တၾကိမ္ နယ္ျပီးတာနဲ႔ ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးျပီးေသာ အျမစ္မ်ားရဲ ႔အတြင္းဖက္အပိုင္းကို ဓါးျဖင္႔စိတ္ရွည္ရွည္ လိုက္ျခစ္ေပးပါ
  • အယိအရြဲမ်ား ထြက္လာေအာင္ ျခစ္ေပးျပီး ေရႏွင္႔တထပ္ ေဆးခ်လိုက္ပါ
  • ေနာက္တၾကိမ္ ဆားႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ထပ္ထည္႔ျပီး ခပ္နာနာ နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရ ၅ထပ္ေလာက္ႏွင္႔ စင္ေအာင္ ေဆးေပးပါ
  • အားလံုး စင္ေအာင္ ေဆးျပီးေတာ႔မွ အျမစ္မ်ားကို ေလးစိတ္စိတ္ကာ တစိတ္ကို သံုးခ်က္ေလာက္ လိုက္မႊန္းေပးပါ
  • အနံ႔ အသက္ အယိအရြဲမ်ား စင္ပါက မိမိႏွစ္သက္သလို ခ်က္စား ျပဳပ္စားရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ၾကက္အျမစ္ - 250g
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ေဂၚဖီ - တစိတ္
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ - ဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းပန္ ၂လံုးစာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးၾကီးၾကီး တလံုး (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
  • ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
ၾကက္အျမစ္ျပဳပ္ရန္
  1. ၾကက္အျမစ္မ်ားကို ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီးထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  2. ေရခမ္းပါက အေအးခံထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ေလ်ွာ့ပလိုက္ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေမႊပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား အ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
  • ဆီကိုအေအးခံထားျပီးမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားကို ေရာေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. ေဂၚဖီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  3. နံနံပင္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  4. လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  5. ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္အျမစ္မ်ားကို အေအးခံထားပါ
  6. ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကက္အျမစ္မ်ား ၾကက္သြန္ ေဂၚဖီ နံနံပင္ ဆီခ်က္ အခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၾကက္အျမစ္ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment